Türk Savaş Sanatı Sayokan Teknik Semineri Fırat Üniversitesinde Yapıldı

Fırat Üniversitesi Türk Savaş Sanatları Topluluğu, Sayokan Dünya Federasyonu ve Türkiye Temsilciliği işbirliğinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda “Türk Savaş Sanatı Sayokan Teknik Semineri 2017 KÖZGÜSÜ” düzenlendi.

Sayokan Dünya Federasyonu’nun yılda bir kere düzenlemiş olduğu Sayokan Közgüsü’ne (Siyah Kemer Sınavı) bu yıl Elazığ Fırat Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Eğitim seminerleri ile başlayan ve iki gün süren etkinliğin son gününde düzenlenen Közgü sınavına Türkiye’nin her tarafından kulüp, belediye, üniversite toplulukları ve derneklerden toplam 63 kişi katılım gösterdi. Kelime itibariyle ‘ayna’ manası taşıyan Közgü’ye giren Sayokan Alp ve Alminaları bir üst seviyeye çıkmak için kıyasıya mücadele etti. Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu’ndan 8 sporcunun katıldığı sınavın sonuçları ise Kasım Ayı’nda açıklanacak.

İki gün süren seminere Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı da katılarak, eğitmenler ve sporcularla bir araya geldi.