Mühendislik Fakültesi 50. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Teknik Gezi ve Seminer Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 50. Yıl etkinlikleri kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri tarafından Kömürhan köprüsü bağlantı tüneli ve yolu şantiyesine teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi kapsamında yapımı devam eden ve kendi alanında dünyada 5. Sırada olan ayrıca projesi ve yapımı tamamen yerli şirketlerce yapılan Kömürhan Karayolu Köprüsü hakkında detaylı bilgi alındı. Teknik gezinin devamında GÜLSAN Holding Teknik Koordinatörü İnş. Yük. Müh. Altok Kurşun tarafından Fırat Üniversitesi Kongre Merkezinde “Büyük Açıklıklı Köprülerin Tasarım Kriterleri ve Uygulamadan Örnekler” konulu seminer verildi. Seminere, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrenci ve akademisyenlerinin yanı sıra İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ Şube Başkanı Hıdır Kaya katıldı.

İnş. Yük. Müh. Altok Kurşun yaptığı teknik sunumun ardından 50 yıllık geçmişi ile Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin ülkemiz için çok önemli bir yere sahip olduğunu, GÜLSAN Holding olarak geçmiş senelerde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Fırat Üniversitesi öğrencilerine teknik destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Altok Kurşun ayrıca mezunların okudukları okullarla ilişkilerini sürmelerinin kurum ve mezunlar açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Etkinliğin sonunda Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfü Çınar Ulucan, İnş. Yük. Müh. Altok Kurşun’a günün anısına plaket takdim etti.