Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Androloji Laboratuvarı Akredite Oldu

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Androloji laboratuvar altyapısının, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından denetlenerek, dondurulmuş spermalarda kalite analizleri yapabilir izni aldığını belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz, “Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı erkek ve dişi hayvanlarda, reprodüktif anatomi, fizyoloji, endokrinoloji, reprodüksiyon, yardımcı üreme teknikleri, fertilite, infertilite ve sterilite konuları üzerine çalışmalar yapan bir anabilim dalıdır. Anabilim dalımız laboratuvarında özellikle evcil hayvanların androlojik muayenesi ve değerlendirilmesi, sperma alınması ve spermatolojik özelliklerin saptanması, spermanın dondurulması ve saklanması, suni tohumlama uygulamalarının yapılabilmesi için gerekli tüm araç-gereç olanakları mevcuttur. Bu kapsamda 6 Mart 2018 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından Fakültemiz Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Androloji laboratuvar altyapısı denetlenerek,  Androloji laboratuvarımız akredite edilmiştir” dedi.