Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine Katıldı

Elazığ’da 15 Temmuz demokrasi zaferinin 2. yıl dönümü kapsamında program düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından mehteran takımı gösterisini sundu.

Düzenlenen programa, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, ,İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 15 Temmuz’un Türk ve Dünya tarihinde kayda geçilmesi gereken önemli bir destan olduğunu belirterek, “2 yıl önce bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ve emriyle tüm vatandaşlarımız meydanlara toplanarak, demokrasiye sahip çıkmıştır. Bugün hem hüzünlü hem de sevinçliyiz. Hüznümüz vatanı için hainlere karşı koyan 251 şehidimiz. Sevincimiz ise, 15 Temmuz da hain FETÖ terör örgütünün yaptığı darbe girişiminin akıbete uğraması ve başarısız olmasıdır. Allah bir daha 15 Temmuzları bu ülkeye yaşatmasın. Ülkemizin birliğini ve dirliğini daim etsin.

15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişiminin ilk saatlerinde Fırat Üniversitesi olarak yöneticisi, akademisyeni ve idarecisi ile meydanlara toplanarak, Demokrasisine, Cumhurbaşkanına, Milli iradeye ve vatanına sahip çıkmıştır.

15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere, vatanı uğruna şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.