Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yürütücülüğünde Hazırlanan Yüksek Bütçeli 4 TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri yürütücülüğünde 2018/1. Döneminde TÜBİTAK 1001 programına sunulan yüksek bütçeli 4 proje başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özek, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Orhan Görgülü,Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canpolat ve Teknoloji Fakültesinden Dr. Müjdat Fırat yürütücülüğünde hazırlanan TÜBİTAK 1001 projeleri kabul edildi. Bu projelerle yaklaşık 1 Milyon 200 Bin TL bütçenin Fırat Üniversitesine aktarılması sağlanacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, farklı alanlarda yapılan araştırma projeleri ile Fırat Üniversitesinin her alanda bilime destek olduğunu belirterek, üniversite yönetimi olarak araştırma projelerine vermiş oldukları desteğin artarak devam edeceğini, projesi kabul edilen öğretim üyelerini yürekten kutladığını belirtti.