Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yürütücülüğünde Hazırlanan 3 adet 1001 Projesi Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 2016 1. döneminde TÜBİTAK 1001 programına sunulan 3 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

Doç. Dr. Muhsin Tunay Gençoğlu yürütücülüğünde sunulan “Yüksek Gerilim İzalatörlerinde Yüzeysel Atlamaların Azaltılması İçin Yeni Bir Yaklaşım Olarak İndüktans Etkisinin Su Jeti deneyleri ile İncelenmesi” başlıklı projenin, Doç. Dr. Ömür Aydoğmuş yürütücülüğünde sunulan “Fotovoltaik Panel İle Doğrudan Beslenebilen Senkron Relüktans Pompa Motoru ve Maksimum Güç Noktası Kompakt Sürücü Tasarımı” isimli projenin ve Doç. Dr. Özge Hanay yürütücülüğünde sunulan “Halolkali Şartlarda Anaerobik Batık Membran Biyorektör ile Eş Zamanlı Sülfat ve Organik Madde Gidermenin ve Membran Kirlenmesinin Araştırılması” isimli proje başarılı bulunarak, desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer aldı.

Kabul edilen 3 proje ile yaklaşık 800.000 TL tutarındaki kaynak TÜBİTAK tarafından Fırat Üniversitesine aktarılacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, TÜBİTAK tarafından desteklenme kararı alınan projeleri hazırlayan öğretim üyelerini başarılı çalışmalarından ötürü yürekten kutladığını belirtti.