Fırat Üniversitesi’ne Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yönelik “Tanıtım ve Oryantasyon” Programı Gerçekleştirildi...

Bu yıl üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için Fırat Üniversitesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından “Tanıtım ve Oryantasyon Programı” düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 gün ve 4 oturum halinde gerçekleştirilen tanıtım ve oryantasyon da, Üniversitenin akademik birimlerine yeni kayıt yaptıran yaklaşık 7.000 öğrenciye üniversite hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Etkinlikte Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve Fırat Üniversitesi eğitim komisyonu üyesi Prof. Dr. Yakup Demir, öğrencilere Üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav uygulamalarında dikkat etmeleri gerekli yönetmeliklere ait bilgiler verdi. Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yrd. Doç. Dr.  İlhan Oğuz Akdemir ise, öğrencilere Fırat Üniversitesi’ni ayrıcalıklı yapan nitelikleri, kampüste yaşam ve öğrencilere yönelik yapılacak etkinliklere yönelik bilgiler aktardı.

İlk oturum, Mühendislik Fakültesi’nin yeni öğrencileri ile başladı. Mühendislik Fakültesi için düzenlenen sabah oturumunu Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Alli’de takip etti. Programda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Servet Soygüder ve Yrd.Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, Fakültenin programları, etkinlikleri ve öğretim sistemine yönelik kısa sunumlar gerçekleştirdiler. Sabah ve öğleden sonra yapılan her iki oturumda da yoğun katılımdan dolayı öğrenciler adeta salona sığmadı.

Tanıtım ve uyum programı ile ilgili olarak açıklama yapan Fırat Üniversitesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir,  “ Fırat Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin, üniversite ve kampüs hayatına, Elazığ’a ve bölümlerine alışmaları için bizlerde katkı yapmak zorundayız. Buna yönelik olarak oldukça iyi imkânlar sunan üniversitemizin üstün niteliklerini avantajlarını öğrencilere anlatmak, göstermek ve onların sorunlarına yardımcı olmak için işlevsel bir organizasyon yaptıklarını” dile getirdi.

Uyum etkinliğine katılan öğrenciler ise, ilk defa duydukları ve Fırat Üniversitesi’ni özel kılan yönlerinden çok etkilendiklerini ve eğitim-öğretimin işleyişi ile ilgili bilgilendirilmelerinin ise önemli ve işlerine çok yarayacağını belirttiler.