Fırat Üniversitesi’nde Bir İlk Daha: Peynirli Ekmek Festivali Gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi şenlik alanı içerisinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren peynirli ekmek festivali öğrenciler ve davetliler tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

Katılanlara ücretsiz olarak peynirli ekmeğin dağıtıldığı Festivale, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Nuri Orhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu yöneticileri, öğretim üyeleri ile binlerce öğrenci katıldı.

Büyük coşku içerisinde geçen festivalin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin geleneksel hale getirmek istediklerini vurguladı.

Demirdağ;“Peynirli ekmek, küçüklüğümüzde özellikle bahar aylarında yöremizin taze peynirinin çıktığı dönemlerde fırın köşelerinde herkesin tatma imkânı bulduğu veya tatmadan geçemediği bir yiyecek olarak aklımıza geliyor. Bu festivalin amacı sadece peynirli ekmek yemek değil, aynı zamanda bu yörenin kültürüne ait yok olmaya yüz tutmuş değerlerini gün yüzüne çıkararak yeni nesillere aktarmaktır. Oyunlara baktığınızda, bunlar bizim çocukluğumuzda oynadığımız klasik oyunlarımızdır” dedi.

Festival’de ayrıca Fırat Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bu yıl organize edilen Futbol, Basketbol (Bayan-Erkek), Voleybol (Bayan-Erkek) alanlarında düzenlenen Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları arası öğrenci ligi’nde dereceye girenlere, kupaları ve madalyaları, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Nuri Orhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Saadettin Tanyıldızı ve Fırat Üniversitesi yöneticileri tarafından verildi.

Çayda Çıra, Pisik, Leblebici ve Güvercin gibi Elazığ’ın yöresel halk oyunlarına yer verilen festivalin ilk gününde Ahmet Yüce tarafından verilen konser’e yoğun ilgi gösterildi. Konser sonunda Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Alli tarafından Ahmet Yüce’ye plaket ve çiçek takdim edildi. 30 Bin’in üstüne katılımın olduğu Festivalin ikinci gününde ise Bengü tarafından verilen konsere yine ilgi büyüktü. Konser Sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Alli tarafından sanatçıya çiçek ve plaket takdim edildi.

Festival boyunca davetliler, Elazığ’ın yöresel oyunları olan Beş Taş, Mozik,İp Atlama, Sallama, Aşık gibi oyunların yanı sıra yeni nesil oyunlar ile neşeli zamanlar geçirdiler.