“Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması”nda Birincilik Ödülü Fırat Üniversitesine

Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatı ve mesajları ile ilgili konularda yayınlar ve araştırmalar yapan Siyer Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülünü Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yunus Namaz kazandı.

Son derece önemli bir konuyu oldukça çarpıcı bir mesajla ileten “Masumiyetin Düşüşü” filminde, kendisine silah doğrultulan masum bir insanın öldürülmesi üzerine, temsili olarak başka insanlar da bir bir yere düşüyor. Buradan da Kur’an’ı Kerim’de yer alan ‘Bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir’ ayeti kerimesine gönderme yapılıyor. İslam coğrafyasında bunca savaş yaşanırken son derece önemli bir mesaj olarak film birincilik ödülüne layık görülüyor.

Yarışmada ayrıca, Murat Bozkurt’un “Anne ve Çocuk” filmi ikincilik, Mehmet Şerif Karakoyun’un “Kıyamet Şehri Arayış” filmi ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yunus Namaz’ı aldığı başarıdan dolayı kutladığını belirtti.